V šolskem letu 2019/20 deluje v domu OŠ Minke Namestnik-Sonje 1. vzgojna skupina. Vanjo je vključenih 10 učencev, ki se izobražujejo na različnih ravneh izobraževanja.  Pet učencev obiskuje program z nižjim izobrazbenim standardom, štirje  se izobražujejo v posebnem programu vzgoje in izobraževanja, medtem ko je srednješolec vključen v srednjo šolo, v program nižjega poklicnega izobraževanja. Vzgojno skupino vodi vzgojitelj Renato De Corti, kateremu v času učnih ur pomaga varuhinja Branka Vešnik Krajnčič.

Biti vzgojitelj, varuh ali javni delavec domu  včasih zahteva že preobrazbo v več poklicev. Nemalokrat se zgodi, da je potrebno biti pedagog, sociolog, psiholog, starš, varnostnik in še kaj v eni osebi. Tisto, kar je bilo včeraj, je danes že zgodovina, saj smo vsak dan  postavljeni pred nove naloge in izzive. Kljub vsemu vztrajno verjamemo, da se lahko z voljo in pogumom daleč pride, čeprav je včasih pot do uspeha na prvi pogled dolga in težavna. A z dobro voljo in vztrajnostjo, se da marsikaj rešiti in narediti.

V domu in zunaj njega skupaj preživljamo popoldneve ob različnih dejavnostih. Vsak dan se po svoje »borimo«, da preživimo učne ure, naredimo domače naloge in predelamo učno snov. V prostem času radi likovno ustvarjamo, igramo različne družabne igre, se odpravimo na sprehode, poslušamo glasbo, se družimo, gledamo filme, obiščemo različne prireditve, se ukvarjamo s športom, sodelujemo v interesnih dejavnostih, pobiramo papir, izdelujemo različne izdelke, ustvarjamo in še bi lahko naštevali.

Vsak član našega doma po svojih najboljših močeh prispeva k izgradnji mozaika domskega življenja. Lahko vam zagotovim, da nam v našem domu nikoli ni dolgčas. Štejejo majhna dejanja in upamo, da jih bo v tem šolskem letu veliko. Če pa boste potrkali na naša vrata, nas boste spoznali in začutili utrip domskega življenja. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)