V šolskem letu 2019/20 deluje v domu OŠ Minke Namestnik-Sonje 1. vzgojna skupina. Vanjo je vključenih 10 učencev, ki se izobražujejo na različnih ravneh izobraževanja.  Šest učencev obiskuje program z nižjim izobrazbenim standardom, trije se izobražujejo v posebnem programu vzgoje in izobraževanja, medtem ko je srednješolec vključen v srednjo šolo, v program nižjega poklicnega izobraževanja.

V domu in zunaj njega skupaj preživljamo popoldneve ob različnih dejavnostih. Vsak dan se po svoje »borimo«, da preživimo učne ure, naredimo domače naloge in predelamo učno snov. V prostem času radi likovno ustvarjamo, igramo različne družabne igre, se odpravimo na sprehode, poslušamo glasbo, se družimo, gledamo filme, obiščemo različne prireditve, se ukvarjamo s športom, sodelujemo v interesnih dejavnostih, pobiramo papir, izdelujemo različne izdelke, ustvarjamo in še bi lahko naštevali.

Vsak član našega doma po svojih najboljših močeh prispeva k izgradnji mozaika domskega življenja. Lahko vam zagotovim, da nam v našem domu nikoli ni dolgčas. Štejejo majhna dejanja in upamo, da jih bo v tem šolskem letu veliko. Če pa boste potrkali na naša vrata, nas boste spoznali in začutili utrip domskega življenja. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)