Vsako leto se na seznamu domskih dejavnosti znajde tudi samostojna priprava večerje. Le-ta je že stalnica v naboru dejavnosti. Učenci pri tem zelo radi sodelujejo, saj tukaj lahko pokažejo vse svoje kuharske veščine in znanja pri gospodinjskih opravilih. Kljub letošnjim ukrepom, nam to ni vzelo volje in veselja. Predhodno smo se z učenci dogovorili, kaj bomo ta dan pripravljali. Kljub ponujenim predlogom, so se učenci odločili za našo kulinarično »klasiko«, ki je prisotna zadnjih nekaj let. Tako so tudi letos pripravili piščančje ocvrtke in francosko solato. V kuhinji smo nabavili material, si razdelili delo, se porazdelili v ekipe in se lotili priprave. Pod vodstvom mentorjev so učenci samostojno pripravili večerjo, uredili jedilnico in uredili pogrinjke. Vsak sodelujoč je imel svojo zadolžitev in delo je potekalo kot v pravi kuhinji. Kaj hitro so prijetni vonji začeli krožiti okrog nas. Ob koncu večerje so bili prazni krožniki pokazatelji našega uspešnega dela.

Renato De Corti

                                                                                           

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)