![20240624_114713_800x600 20240624_114713_800x600](https://minka.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_114713_800x600.jpg)
![20240624_112608_800x600 20240624_112608_800x600](https://minka.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_112608_800x600.jpg)
![20240624_111138_800x600 20240624_111138_800x600](https://minka.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_111138_800x600.jpg)
![20240624_110943_800x600 20240624_110943_800x600](https://minka.splet.arnes.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_110943_800x600.jpg)
Kulinarika je področje, kjer lahko učenci pokažejo svoje praktične in vsakdanje veščine. Ob tem pa sam pojem pokriva vse v zvezi s kuhinjo, kuhanjem ter kuharskimi spretnostmi. Samostojna priprava večerje je v našem domu že stalnica v tki. »železnem repertoarju« dejavnosti. Učenci se ob tem sprostijo, zabavajo, družijo in uživajo v samostojnem ustvarjanju. Vsakoletni klasični meni piščančjih ocvrtkov s francosko solato, smo letos obogatili še s sladico-marmornim kolačem. V kuhinji smo nabavili material, si razdelili delo, in se lotili priprave. Bili smo kot pravi kuharji, saj je delo potekalo brez zapletov. Ob tem smo pripravili tudi pogrinjke in uredili mize. Hrana je bila zelo dobra, kar pričajo tudi prazni krožniki ob koncu večerje.
Renato De Corti