Kulturni dan

Kulturni dan je dan, ki povezuje in je prav tako dan, ki ga namenimo zavedanju o pomembnosti lastne kulture. Zapisano smo storili tudi mi, učitelji, skupaj z učenci naše osnovne šole.

Obiskali smo Ptujski grad, si ogledali njegove zunanje podobe; predvsem starodavna obzidja in razgled, ki se razprostira nad mestom, prav tako pa tudi notranje grajske sobane in prostore.

Mlajši učenci so ob ogledu in raziskovanju Ptujskega gradu prisluhnili pravljici ”Kraljična na zrnu graha”. Znotraj slavnostne dvorane so izdelovali barvite papirnate krone s svojimi imeni, nato pa imeli malico na prostem. Zadnja postojanka zanje je bila ogled zbirke glasbil in pustnih mask. Konec ogleda so učenci naznanili samostojno, z zvonovi kurentov, kar je pomenilo pripravo na sprehod po starem delu mesta in ogled ptujskih ulic, okrasitev ter znamenitosti, na katerem so se nam pridružili še starejši učenci. Za razliko od mlajših, so le – ti izdelovali pustne maske iz papirja, pri preostalih dejavnostih pa so sledili mlajšim učencem.

Vsi smo prehodili podobno, vendar ne popolnoma enako pot, ki se je na koncu združila v prijeten in z žarki obsijan kulturni dan.

Učiteljici Lina in Danijela

(Skupno 774 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost