TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – »Kruh za zajtrk-super dan!«
Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili kot dan dejavnosti, saj smo učencem želeli ponovno, že enajstič zapored približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane.
Dan slovenske hrane obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Glavni namen dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem hrane in spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
Slogan letošnjega 13. Tradicionalnega slovenskega zajtrka, se je glasil »Kruh za zajtrk-super dan!«.
Na mizi smo imeli domači kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse to iz lokalne pridelave. Ker pa že vemo, da na naše zdravje ne vpliva samo hrana, smo na obisk povabili še osebje iz Centra za Krepitev zdravja – Slovenska Bistrica, ki so nam pripravili razne zanimive delavnice, kjer smo lahko spoznali tehnike sproščanja, pomen pravilne higiene zob, gibalne minutke, delavnice Veš, kaj ješ? in še mnogo drugih.
Učenci pa so ob pomoči učiteljev v razredu izdelovali še podstavke za skodelice iz gline, vrvice, barvnih pom-pomov in se ob tem izjemno zabavali.
Učenci so se ob dejavnostih zelo uživali in se ob tem naučili tudi veliko novega.
Bil je res en super dan!